Lessen

Er wordt gewerkt met het leerplan van de Vlaamse Gemeenschap. De groepen worden gemaakt aan de hand van de leeftijd, maar indien de ervaring en/of technische bagage voldoende is, kan er reeds vroeger naar een hogere groep worden overgegaan.

Lesrooster

Het lesrooster voor het schooljaar 2022-2023 kan je hier downloaden.

Danskledij

Dansschool Dizenja kiest voor uniformiteit en discipline en staat er op dat de dansers in de lessen dezelfde kledij dragen. Het uniform wordt aangekocht in de dansschool en is afhankelijk van de groep waarin je zit. Je draagt best geen onderbroekje onder je balletpakje, een mini-slipje of een string kan wel zolang je het maar niet ziet. Draag geen sieraden of horloges. Deze kunnen andere dansers verwonden, maillots en andere kleding beschadigen. Zet zeker je naam in je uniform.

Het haar bij klassiek ballet

Voor de meisjes dient het haar in een dotje gebonden te worden met een doorschijnend haarnetje. Het haar moet altijd volledig uit het aangezicht verwijderd worden. Bij haar dat te kort is om een staartje te maken, gelieve een witte haarband te dragen. Losse plukjes haar breng je naar achter met speldjes.

Het haar bij de andere danslessen

Lange haren bind je altijd in een staartje (hoog of laag, 2 staartjes enz…). Het haar mag niet slordig in de ogen hangen. Losse plukken haar steek je achteruit met een speldje of haarlak. Bij haar dat te kort is om een staartje te maken, gelieve een witte haarband te dragen. Losse plukjes haar breng je naar achter met speldjes. Kortere haren zijn netjes verzorgd. Voor de jongens vragen wij een verzorgd voorkomen en geen haar in de ogen. Jongens dragen eventueel ook een haarband.